9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Uw hypotheek meenemen?

Als doorstromer op de woningmarkt zit u wellicht met allerlei praktische vragen. Wij kunnen u daarmee helpen.

De eerste 2 vragen zijn meestal “hoeveel kan ik lenen?” en “wat kost dat per maand?”. Uiteraard geven wij u hier antwoord op, maar we nemen u ook mee langs andere vraagstukken. U krijgt bijvoorbeeld te maken met de bijleenregeling indien u overwaarde heeft op uw huidige woning. Heeft u bijvoorbeeld spaargeld nodig om de financiering rond te krijgen en is het slim of juist niet slim om dit in te brengen? De term “loan to value”, ook wel schuld-marktwaarde-verhouding genoemd, is hierbij zeer interessant. Tevens is voor u de hypotheek niet meer 30 jaar aftrekbaar. Wij laten u zien wat de gevolgen en de eventuele oplossingen zijn bij het meenemen van uw hypotheek.

De hypotheek meenemen geeft veel keuzes

De hypotheekvorm is een ingewikkelde keuze voor een doorstromer. Van belang is te weten of u recht heeft op het overgangsrecht. Had u op 31 december 2012 een hypotheek, dan komt u in aanmerking voor het overgangsrecht. In dit overgangsrecht zitten vele aantrekkelijke voordelen. Indien u uw hypotheek verhoogt heeft u voor de verhoging de keuze uit een annuïteiten hypotheek of een lineaire hypotheek. Het verschil tussen beiden is eenvoudig uit te leggen. U krijgt meer keuzes te maken. Denkt u hierbij aan het kiezen van de juiste geldgever en de keuze van de rente vaste periode.

Begeleiding en nazorg

Tot slot begeleiden wij u bij het verzamelen van alle benodigde stukken, regelen we in overleg met u het taxatierapport, het fiscaal geruisloos voortzetten van de fiscale producten, de overlijdensrisicoverzekering, de eventuele overbruggingshypotheek, de bankgarantie, de opstalverzekering en de inboedelverzekering. Voor passeren controleren de notariële afrekening en de hypotheekakte en wij kunnen de maandelijkse fiscale teruggave voor u regelen.

Indien u voor onze nazorg heeft gekozen leest u in onze flyer wat wij na passeren voor u doen. Vraag hiernaar bij uw eerste afspraak.

Bèta Financiële Diensten in RTL Woontips, 28 november 2015

Meer informatie

Afspraak maken

Wij zijn u graag van dienst, maak een afspraak via onderstaand formulier of bel:

023 – 8 200 300

Plan een afspraak

  • DD dash MM dash JJJJ

Sneller en makkelijker dankzij de Bèta App
Sneller en makkelijker dankzij de Bèta App

Doormiddel van een foto stuurt u de documenten gewoon naar ons op terwijl u lekker thuis op de bank zit.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken