9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Wel of niet oversluiten van de hypotheek?

Wanneer is nu het juiste moment om de hypotheek over te sluiten? Een belangrijke factor hierbij is de einddatum van de huidige rente vaste periode. Hoe korter deze periode, hoe lager de boete. U doet er goed aan om bij uw geldgever een gratis “pro forma aflosnota” op te vragen. Binnen enkele dagen weet u hoe hoog de boete is om van uw huidige rente af te komen.

Vervolgens kunt u tegen de extreem lage rente tarieven van vandaag uw hypotheek voor een langere periode vast zetten. Switcht u van geldgever, dan zult u langs de notaris moeten. Vaak verdient u deze extra kosten terug omdat u kunt kiezen voor een scherpere rente dan uw huidige geldgever u aanbiedt.

Of switchen zinvol is, is voor ons eenvoudig te berekenen. Let op:  bij het switchen van geldgever wordt er naar uw huidige inkomen gekeken.

Aanpassen hypotheekvorm mag maar hoeft niet.

Bij het oversluiten van de hypotheek naar een andere geldgever kunt u uw huidige hypotheekvorm behouden, ook uw aflossingsvrije hypotheek. Tegelijkertijd heeft u de mogelijkheid om aanpassingen te doen. Veel mensen grijpen de lagere lasten aan om bijvoorbeeld een deel van de hypotheek versneld af te lossen.

Boete en kosten oversluiten hypotheek aftrekbaar van de belasting.

Alle kosten die u maakt voor het oversluiten van de hypotheek zijn fiscaal aftrekbaar. Dit jaar (2021) nog tot maximaal 43% fiscaal voordeel. Volgend jaar (2022) is het fiscaal voordeel 40% en vanaf 2023 is het nog 37%.

De adviseurs van Bèta Financiële Diensten staan klaar om u te helpen. Bel gerust voor een vrijblijvende afspraak.

Hypotheek oversluiten

Meer informatie

Afspraak maken

Wij zijn u graag van dienst, maak een afspraak via onderstaand formulier of bel:

023 – 8 200 300

Plan een afspraak

  • DD dash MM dash JJJJ

Sneller en makkelijker dankzij de Bèta App
Sneller en makkelijker dankzij de Bèta App

Doormiddel van een foto stuurt u de documenten gewoon naar ons op terwijl u lekker thuis op de bank zit.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken