9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Professionele hulp bij echtscheiding

Gaan u en uw ex-partner uit elkaar?  Een onzekere tijd waarbij u veel vragen zal hebben. Er kunnen vraagstukken zijn waar u in de eerste instantie niet direct bij stilstaat, maar die wel relevant zijn voor uw toekomst.

  • Wat gebeurt er met de echtelijke woning moet deze verkocht worden?
  • Waar gaan de kinderen wonen?
  • Heb ik recht op alimentatie?
  • Moet ik alimentatie betalen?
  • Welke rechten en plichten heb ik?
  • Wie schakel ik in om de scheidig te regelen?

Regelt u de echtscheiding met of zonder uw partner?

Er zijn verschillende manieren om uw echtscheiding te regelen. Wanneer u nog op goede voet staat met uw partner kunt u proberen om in onderling overleg tot een oplossing te komen. Dit kan bijvoorbeeld via een mediator, echtscheidingsbemiddelaar (De Scheidingsplanner) of via een advocaat.  Het verschil zit met name in de kosten en de expertise.  Zo zullen de mediator en de advocaat nauwelijks aandacht besteden aan de financiele en fiscale aspecten die bij de echtscheiding  relevant zijn voor nu, maar ook voor in de toekomst.

De Scheidingsplanner

De Scheidingsplanner is een financieel deskundige (echtscheidingsbemiddelaar), die zich heeft gespecialiseerd in de financiele afwikkeling van (echt)scheidingen. Een Scheidingsplanner heeft minimaal 10 jaar ervaring  als financieel deskundige , werkt op HBO+ niveau en is gediplomeerd en/of gecertificeerd financieel planner (zie: www.ffp.nl) of register financieel echtscheidingsadviseur (www.rfea.nl). Naast zijn of haar financiele deskundigheid, is een Scheidingsplanner ook geschoold op juridisch gebied, zodat een scheidingsplanner zijn of haar adviezen vanzelfsprekend toetst aan het juridisch kader.

Het Scheidingsplan

De Scheidingsplanner werkt met het Scheidingsplan. Dit is een rapportage waarin u wordt meegenomen in alle onderdelen van uw scheiding die op u en uw partner van toepassing zijn. Hierbij kunt u onder andere denken aan de eventuele verdeling van het vermogen, de kosten van de kinderen, partneralimentatie en pensioenen en verzekeringen. U krijgt antwoord op vragen als: kan ik in het huis blijven wonen en wat houd ik maandelijks over? Zo vallen alle puzzelstukjes op de juiste plaats.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een advocaat of een mediator regelen wij alles voor u. We begeleiden niet alleen het proces maar komen ook met concrete oplossingen. Middels het scheidingsplan wordt in één oogopslag uw hele scheiding transparant en duidelijk. En het grootste voordeel is dat u hier nauwelijks iets voor hoeft te doen!

De Scheidingsplanner kan het gehele proces begeleiden en u adviseren. Maar ook wanneer scheiden in overleg u niet mogelijk lijkt (of u dit niet wilt), kan de Scheidingsplanner u van dienst zijn. Dan behartigt de Scheidingsplanner specifiek uw belangen en heeft hij/zij contact met uw partner en zijn/haar adviseur.

De Scheidingsplanner op RTL4, 30 januari 2016

De Scheidingsplanner op RTL4, 27 februari 2016

De Scheidingsplanner Haarlemmermeer

Gratis boekje

Gratis boekje “Een nieuwe start”

Een informatief boekje waarin u een aantal handvatten krijgt aangereikt om uw scheiding voor te bereiden. Het boekje wordt u digitaal toegezonden.

Boekje aanvragen

  • Hidden

Afspraak maken

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op op het tijdstip dat u wenst of bel direct:

023 – 205 20 10

Start met typen en druk op Enter om te zoeken