9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Wat is een groene hypotheek?

 In huis, hypotheken, verzekeringen

“Laat ik beginnen te zeggen dat ik vind dat de overheid meer kan doen om mensen te stimuleren hun woning groener te maken. De voordelen die de overheid biedt op het gebied van hypotheken zijn eerlijk gezegd wat aan de magere kant”, aldus Bas Wassenberg eigenaar van Bèta Financiële Diensten.

Natuurlijk begint een beter milieu bij jezelf, maar het helpt zeker als de overheid een handje meehelpt.

Er zijn 2 voordelen die de overheid u biedt. Indien u uw woning energiezuiniger maakt hoeft de hypotheek niet onder de 100% van de marktwaarde te blijven, maar mag u tot maximaal 106% financieren. Daarnaast is de toets op inkomen soepeler. Afhankelijk van de nieuwe energiewaarde kan er € 9.000,- tot € 25.000,- meer geleend worden.

Van de banken geven vooral Triodos en de ABN AMRO Bank een rentekorting als uw woning energiezuinig is (informeer bij Bèta Financiële Diensten naar de voorwaarden).

U kunt als u combineert veel voordeel behalen. Door uw huis en uw hypotheek tegelijk te “verbouwen” kunt u zorgen voor zowel lagere energiekosten als een lagere hypotheeklast. En het milieu is er meteen ook blij mee. Neem voor vragen contact op via info@betafd.nl of 023 – 8 200 300. Het eerste gesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Bas moedigt hierbij de overheid aan om op korte termijn maatregelen te nemen die de consument helpt om tot actie over te gaan.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken