9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Ga niet scheiden, maar…

 In echtscheidingen

Indien een scheiding toch onafwendbaar is heeft u 3 “loketten”. U kunt naar een advocaat, een mediator of naar een scheidingsplanner. Bent u het behoorlijk met elkaar oneens (“vechtscheiding”) dan kunt u het beste een advocaat inschakelen. U kunt zich voorstellen dat dit niet de voordeligste route is, maar soms helaas onontkoombaar. Denkt u er samen uit te kunnen komen is een mediator of de scheidingsplanner vaak een voordeligere optie.

De Scheidingsplanner Haarlemmermeer begeleidt tegen een vooraf (!) vastgesteld tarief een echtscheiding (of verbreken samenleving). Deze begeleiding omvat o.a. 6 uur mediation, het opstellen van het ouderschapsplan,  de alimentatieberekeningen,  het schrijven van het convenant, het indienen van het verzoek echtscheiding bij de rechtbank en de inschrijving in de burgerlijke stand. Omdat de adviseurs van de Scheidingsplanner Haarlemmermeer een financiële achtergrond hebben zal de financiele paragraaf (pensioen, hypotheek, polissen, kredieten etc.) uitvoerig besproken worden. Een onderdeel dat elders vaak onderbelicht blijft.

Ervaring leert dat indien dit proces omtrent de scheiding goed verloopt, dat ook de periode na de echtscheiding soepeler loopt. Dat is voor iedereen prettig, niet in de laatste plaats voor de betrokken kinderen.

Indien gewenst kijkt tegelijkertijd een van de financieel adviseurs van Bèta Financiële Diensten mee naar de mogelijkheden op het gebied van de eigen woning.  Is het mogelijk om de woning en de hypotheek op één van beide namen te zetten?  Dit proces kan gelijktijdig plaatsvinden om zo tijd te besparen.

Bent u in deze situatie of kent u iemand die in deze situatie verkeert, bel ons gerust. Aan het eerste gesprek zijn geen kosten verbonden. U kunt bij ons kosteloos het boekje “help, ik ga scheiden” opvragen.

U bent welkom op ons kantoor aan de Boslaan 4 in Hoofddorp (De Scheidingsplanner Haarlemmermeer, tel. 023 205 2010) of op de Zijlweg 61 in Haarlem (Bèta Financiële Diensten, 023 8 200 300).

Ik wens u een goed weekend,

Bas Wassenberg

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken