9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Eigen huis en echtscheiding

 In echtscheidingen

Door de overname van De Scheidingsplanner Haarlemmermeer is Bèta Financiële Diensten in staat om tegen een vooraf (!) vastgesteld tarief uw echtscheiding (of verbreken samenleving) te begeleiden. Dit tarief omvat alle kosten inclusief de kosten rechtbank en de door ons ingeschakelde advocaat. De begeleiding omvat het opstellen van het ouderschapsplan, alimentatieberekening, het convenant, 6 uur mediation, het indienen bij de rechtbank (via de advocaat) en de inschrijving in de burgerlijke stand.

Tegelijkertijd kijkt een van de financieel adviseurs van Bèta mee naar de mogelijkheden op het gebied van de eigen woning.  Is het mogelijk om de woning en de hypotheek op één van beide namen te zetten?  Bij het opstellen van het convenant en het vaststellen van de alimentie kan hier rekening mee gehouden worden.

Soms is het handig om polissen geheel of gedeeltelijk te stoppen en/of de rente tegen de lage rente van vandaag opnieuw vast te zetten om op deze manier de woning te kunnen behouden.

De adviseur van De Scheidingsplanner is neutraal en zal de rekening 50%/50% verdelen over de beide (ex)partners. De financieel adviseur van Bèta zorgt voor de hypotheek en zal de belangen behartigen voor diegene die blijft wonen. De kosten behorende bij het aanpassen van de hypotheek zijn voor diegene die in de woning blijft wonen en fiscaal aftrekbaar.

U krijgt 24 maanden de tijd om de hypotheek fiscaal correct te regelen nadat  één van de partners de woning heeft verlaten. Na deze periode is meestal de helft van de hypotheekrente niet meer aftrekbaar. Uw hypotheek ongewijzigd (aflossingsvrij) voortzetten is in ieder geval niet meer mogelijk.

Bent u in deze situatie of kent u iemand die in deze situatie verkeert, bel ons gerust. Aan het eerste gesprek zijn geen kosten verbonden. Als u wilt kunt u bij ons het boekje “help, ik ga scheiden” kosteloos opvragen.

U bent welkom op ons kantoor in Hoofddorp of bij ons op de Zijlweg in Haarlem.

Ik wens u een goed weekend,

Bas Wassenberg

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken