9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

100% boetevrij aflossen op de hypotheek bij renteverlenging

 In Geen categorie
Uit recent onderzoek van Vereniging Eigen Huis (VEH) kwam naar voren dat maar liefst 90% (!) van de eigen woning bezitters het renteverlengingsvoorstel van de geldgever accepteert, waarvan de grootste groep zonder te checken of het elders voordeliger kan.

Er zijn tientallen geldgevers in de hypotheekmarkt, de kans is dus klein dat uitgerekend uw huidige geldgever in de door u gewenste rente vaste periode u de laagste rente biedt.

En wist u dat u bij renteverlenging altijd (!!) boetevrij bij uw geldgever weg mag?

De verschillen kunnen op het oog klein lijken, bijvoorbeeld 2,3% om 1,7%, maar 1,7% is toch ruim een kwart minder dan 2,3%. Huizenbezitters laten op deze manier heel veel geld liggen.

Ik adviseer u om dit niet te laten liggen en op tijd te informeren naar de mogelijkheden. Dit kan ook al 1 of 2 jaar voordat uw rente vaste periode afloopt. Uw heeft dan wel een boete, maar deze is klein en binnen de resterende periode alweer terugverdiend. Daarnaast profiteert u de komende 10 tot 30 jaar van de huidige lage rentestand. Onzeker is hoe de rente over 1 à 2 jaar staat als u moet verlengen.

Conclusie : check hoe lang uw rente vaste periode nog loopt. Loopt uw rente vaste periode dit jaar of volgend jaar af neem dan contact met ons op. Wij checken de hoogte van uw boete en of het zinvol is om al actie te ondernemen of nog even te wachten.

U kunt ons bereiken via info@betafd.nl of 023 – 8 200 300. Het eerste gesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Hartelijke groet en ik hoop u binnenkort te zien,

Bas

 

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken