9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Een aflossingsvrije hypotheek is helemaal niet eng!

 In huis, hypotheken

Programma’s als Kassa en Radar rollen over elkaar heen om u te waarschuwen en ook de banken doen er graag aan mee.

Alhoewel de AFM en de Nederlandse Bank zich zorgen maken over de aflossingsvrije hypotheek, denk ik dat een aflossingsvrije hypotheek soms juist best aantrekkelijk kan zijn.

Natuurlijk dient u er voor te zorgen dat u de hypotheeklasten ook op lange termijn kunt blijven betalen. En uiteraard wilt u bij de verkoop van uw woning niet met een restschuld blijven zitten.

Of u de hypotheek op lange termijn kunt blijven betalen heeft vooral te maken met de hoogte van uw pensioeninkomen en de rente vaste periode. Als u ervoor zorgt dat u pak-um-beet de helft van de woning heeft afgelost is mijns inziens de kans niet groot dat u bij verkoop met een restschuld achterblijft.

En is huren dan zo’n goed alternatief?

Ter vergelijk; een sociale huurwoning met een huur van € 710,- (huidige bovengrens) en een jaarlijkse huurstijging van 3%, levert een netto huur op van € 1.282,- over 20 jaar.

Een aflossingsvrije hypotheek van € 150.000,- kost nu en over 20 jaar € 336,25 per maand (bij 2,69% rente). Zelfs bij een klein pensioen is dit nog prima op te hoesten.

Ik hoor u denken… hoe weet ik nu zeker dat de rente over 20 jaar nog steeds op 2,69% staat?

Nou, dit is het huidige rentetarief voor 30 jaar (!) vast.

Probeer ons eens uit en maak een afspraak via 023 – 8 200 300. Aan het eerste gesprek zijn geen kosten en/of verplichtingen verbonden.

Bas Wassenberg

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken