9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Steeds meer hypotheek mogelijk voor 57 jarigen en ouder.

 In huis, hypotheken, pensioen

Het komt geregeld voor dat consumenten die al AOW ontvangen of maximaal 10 jaar voor de AOW gerechtigde leeftijd zitten een verhuiswens hebben, maar moeite hebben met het verkrijgen van een nieuwe hypotheek. Opmerkelijk omdat in veel gevallen de nieuwe hypotheeklasten lager uitvallen dan de hypotheeklasten van de bestaande woonsituatie, aldus Bas Wassenberg, directeur van Bèta Financiële Diensten.

NHG heeft vorige week dinsdag 16 april een oplossing gepresenteerd voor ouderen die vastzitten in hun koopwoning. Het wordt straks mogelijk voor geldverstrekkers om hypotheekaanvragen van consumenten in deze leeftijdsklasse te toetsen op basis van de werkelijke lasten, in plaats van de gangbare financieringsnormen. Door deze nieuwe manier van toetsen en de garantiestelling van NHG wordt de leencapaciteit van deze groep op een verantwoorde manier verhoogd, waardoor zij alsnog naar een nieuwe woning kunnen doorstromen.

Ook bij een koopsom boven de NHG grens (€ 265.000,-k.k.) zijn er voldoende extra mogelijkheden voor deze leeftijdsklasse. Deze mogelijkheden zijn lastig te vinden via google. Bent u nieuwsgierig naar uw mogelijkheden, neem contact op voor een helder advies van ouderwetse kwaliteit. Het eerste gesprek is op de kosten van Bèta. Bel 023-8 200 300 en maak een vrijblijvende afspraak.

Bas Wassenberg

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken