9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Grote verschillen tussen banken en verzekeraars.

 In huis, hypotheken

Er zijn forse verschillen tussen de banken, verzekeraars en overige partijen die hypotheken verstrekken. Niet alleen grote verschillen in prijs, maar ook op acceptatiegebied en in voorwaarden.

Verschillen in prijs

De hypotheekrente (20 jaar vast) voor een hypotheek tot 80% van de waarde van de woning is op dit moment zowel bij de Rabobank als de ING bank 3,6% en bij de ABN AMRO 3,24%. Ter vergelijk: bij Aegon is deze rente 2,74%. De genoemde tarieven gelden voor niet-annuïtaire hypotheken.

Verschillen op acceptatiegebied

Heeft u een tijdelijk dienstverband met een intentieverklaring, maar bent u nog geen 6 maanden in dienst, dan wordt uw inkomen niet meegenomen door de ABN AMRO en ASR, maar wel bij andere geldgevers. Zo gaan banken verschillend om met inkomen uit zelfstandig ondernemerschap, bonussen, partneralimentatie en ook bijvoorbeeld met inkomen uit PGB (persoonsgebonden budget).

Verschillen op voorwaarden

Wist u dat u bij Florius en Munt onbeperkt boetevrij kunt aflossen uit eigen middelen, terwijl andere banken dit meestal maximeren op 10%? Ook met het tussentijds kunnen verlagen van de rente door bijvoorbeeld extra aflossing, hertaxatie of rente middelen gaat iedere bank anders om.

Conclusie: goed vergelijken loont altijd. Neem contact op voor een helder advies. Het eerste gesprek is op onze kosten. Bel 023-8 200 300 en maak een vrijblijvende afspraak.

Bas Wassenberg

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken