9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Hypotheek voor starters met een looptijd van 40 jaar!

 In huis, hypotheken, starter

Recent is er een nieuw en innovatief product op de hypotheekmarkt gekomen. Een hypotheek voor starters op de woningmarkt met een looptijd van 40 jaar ipv de gebruikelijke 30 jaar.

Door de aflossing over 40 jaar te spreiden daalt de maandelijkse aflossingsverplichting. Voorbeeld ; Bij een hypotheek van € 200.000,- is de aflossing dan geen € 406,-, maar slechts € 272,- per maand. Naast deze aflossing dient er maandelijks (aftrekbare) rente betaald te worden. Bij 2% is dit € 333,-.

Bij de 40 jarige hypotheek worden de bruto lasten € 605,- ipv € 738,- (bij 30 jaar).Ook netto is het voordeel € 130,-, gedurende de eerste 30 jaar.

Aangezien er over een langere periode rente betaald dient te worden is deze hypotheek over de gehele looptijd wel duurder. Het mooie is dat het op ieder moment mogelijk is om extra af te lossen (tot 15% van de hypotheek boetevrij) en/of de looptijd alsnog in te korten naar de oorspronkelijke 30 jaar.

Voor wie is deze constructie aantrekkelijk?

Bent u starter en heeft u op dit moment tijdelijk hoge lasten ivm hoge crèche kosten? Nadat deze kosten zijn vervallen kunt u alsnog de looptijd aanpassen.

Of u verwacht binnen enkele jaren een stijging van het (gezamenlijk) inkomen, omdat 1 van beiden nu nog studeert, parttime werkt of een promotie verwacht.

Probeer ons eens uit en maak een afspraak via 023 – 8 200 300. De kosten voor het eerste gesprek nemen wij voor onze rekening.

Bas Wassenberg

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken