9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Aflossingsvrije hypotheek voor de 65+’er?

 In huis, hypotheken

Alhoewel de AFM zich zorgen maakt over de aflossingsvrije hypotheek, denk ik dat een aflossingsvrije hypotheek soms juist best aantrekkelijk kan zijn.

Vooral de 65+’er met een behoorlijke overwaarde kan nog flink profiteren van deze hypotheekvorm, zonder al teveel risico te lopen. Stel u bent 70 jaar en u heeft een hypotheek van € 140.000,- op uw woning met flink wat overwaarde (maximaal 50% belast met hypotheek).

Indien u een aflossingsvrije hypotheek neemt en de rente 20 jaar vast zet (vanaf 2,46%), dan zijn uw maandlasten € 287,-. Gegarandeerd tot uw 90ste ! De kans dat uw woning halveert in waarde lijkt mij niet zo groot, u hoeft niet te verhuizen en huren is duurder.

Hypotheek mogelijk op hogere leeftijd en laag pensioen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het heel goed mogelijk om op hogere leeftijd nog een hypotheek te krijgen. Op alleen AOW gehuwden (ieder € 10.149,-) is er al een hypotheek van € 142.000,- mogelijk. Heeft u daarnaast nog een blijvend aanvullend pensioen van bijvoorbeeld € 9.000,- bruto per jaar, dan is er zelfs een aflossingsvrije hypotheek van ruim € 300.000,- mogelijk. Let op; u kunt bij deze voorbeelden nooit meer lenen dan de helft van de waarde van uw woning.

Probeer ons eens uit en maak een afspraak via 023 – 8 200 300. Vraag naar Cindy Horeman, Peter van Ingen of Frans Veldt, zij staan u graag te woord. Aan het eerste gesprek zijn geen kosten en/of verplichtingen verbonden.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken