9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Belastingvrije uitkering uit uw spaar- en beleggersverzekeringen in 2017

 In hypotheken

De regelgeving op belastingvrije spaar- en beleggersverzekeringen is de afgelopen 25 jaar al flink aangepast en gaat 1 januari 2017 opnieuw op de schop, ten minste, als de 1e kamer op 20 december akkoord gaat met nieuwe wetsvoorstellen.

Om belastingvrij te kunnen sparen dient u, afhankelijk van de ingangsdatum van de polis, minimaal 12, 15 of 20 jaar achtereen premie in te leggen. Hier lijkt verandering in te komen. Heeft u een beleggersverzekering, spaarverzekering of bankspaarrekening dan kunt u (waarschijnlijk) komend jaar de waarde belastingvrij uit laten keren, mits u dit bedrag gebruikt om uw hypotheek mee af te lossen. Dit geldt dan weer niet niet voor polissen met een lijfrenteclausule.

Het vervallen van de tijdklemmen, zoals dit officieel heet, was o.a. al ingevoerd voor mensen die gingen scheiden of in de schuldhulpverlening zaten, maar lijkt nu voor iedereen te gaan gelden.

Veel verzekeraars zullen hier niet blij van worden. Of het voor u gunstig is kunt u na 20 december bij ons informeren. Een eerste afspraak met Bèta Financiële Diensten kan op korte termijn en is zonder kosten en zonder verplichtingen. U kunt al uw vragen stellen en weet direct waar u aan toe bent. Probeer ons uit en maak een afspraak via 023 – 8 200 300.

Ik wens u fijne feestdagen en vooral een gezond 2017, ook financieel.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken