9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Boete oversluiten hypotheek fiscaal aftrekbaar.

 In hypotheken

Slechts 2% van de Nederlanders heeft vorig jaar zijn of haar hypotheek overgesloten en dat is bijzonder weinig. Alle kosten die betrekking hebben op het oversluiten van de hypotheek, notariskosten, advieskosten en dus ook de eventuele boete zijn aftrekbaar van de belasting.

“De belastingdienst betaalt dus al een groot deel (tot maximaal ruim 50%) van de kosten voor u terug. Altijd fijn.”

Door de extreem lage rente tarieven (bijvoorbeeld 5 jaar vast vanaf 1,6%, 10 jaar vast vanaf 2% en 20 jaar vast vanaf 2,65%) verdient u de kosten vaak snel terug. Loopt uw rente vaste periode dit jaar of volgend jaar af, aarzel dan niet en maak een vrijblijvende afspraak.

U kunt op dit moment de hypotheekrente voor een langere periode vast zetten. U heeft dan zekerheid van lage lasten voor een hele lange periode. Of oversluiten zinvol is, is voor ons eenvoudig te berekenen.

Aanpassen van de hypotheekvorm mag, maar hoeft niet.

Bij het oversluiten van de hypotheek naar een andere geldgever kunt u uw huidige hypotheekvorm behouden, ook uw aflossingsvrije hypotheek. Tegelijkertijd heeft u de mogelijkheid om aanpassingen te doen. Veel mensen grijpen de lagere lasten aan om bijvoorbeeld een deel van de hypotheek versneld af te lossen.

De adviseurs van Bèta Financiële Diensten staan klaar om u te helpen. Bel gerust op 023 – 8 200 300 voor een afspraak. Zoals u van ons gewend bent zijn er geen kosten en/of verplichtingen verbonden aan het eerste gesprek. U weet dan meteen waar u aan toe bent.

Ik wens u een goed weekend,

Bas Wassenberg

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken