9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Wat brengt het jaar 2015 in hypothekenland?

 In hypotheken

Het jaar zit er bijna op, tijd om vooruit te blikken naar 2015. Opnieuw zitten er een aantal grote veranderingen aan te komen.

Het Nederlands Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) heeft recent lagere inkomensnormen voor 2015 bekend gemaakt. Concreet houdt dit in dat u minder hypotheek kunt krijgen bij een gelijkblijvend inkomen. Daar staat tegenover dat NHG in 2015 soepeler omgaat met ondernemers of ZZP’ers met minder dan 3 volledige boekjaren. Informeer naar de gevolgen voor uw leencapaciteit.

De overheid bouwt de maximale hypotheek t.o.v. de waarde van de woning verder af. Komend jaar kan er nog 103% van de waarde van de woning geleend worden. Het gevolg is dat u ongeveer 2,5% van de koopsom aan eigen middelen dient in te brengen, toch al snel € 5.000,-. Heeft u dit bedrag niet beschikbaar dan hebben we bij Bèta Financiële Diensten wellicht een oplossing voor u.

De maximale schenking daalt van € 100.000,- naar € 52.000,- en de ontvanger moet jonger dan 40 jaar en kind zijn van de schenker. Wilt u komend jaar meer schenken? Dan zijn hier creatieve oplossingen voor te bedenken. Denk hierbij aan het schenken van de rente ipv het hele bedrag. Dit heeft fiscale voordelen die wij u kunnen uitleggen.

Tot slot lijkt rente ook in 2015 laag te blijven en dat’s goed nieuws.

Ik zie u graag volgend jaar bij ons op kantoor.

Ik wens u fijne feestdagen en een (financieel) gezond 2015,

Bas Wassenberg

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken