9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

De dolle dwaze hypotheekdagen!

 In hypotheken

dolle-hypotheekrenteBent u ooit in de Bijenkorf geweest tijdens de dolle dwaze dagen? Dan heeft u een aardig beeld van de huidige drukte in hypothekenland. De rentestijgingen van de afgelopen 2 weken, voor het eerst in meer dan 2 jaar, heeft geleid tot fors meer telefoontjes en aanvragen in hypothekenland. Aegon spreekt bijvoorbeeld over een verdriedubbeling van het aantal aanvragen en de ABN AMRO over de drukste week van het jaar.

Of de rentestijging doorzet is nog maar de vraag, maar het is zeer zeker een trendbreuk. Veel mensen grijpen de stijging aan om nu de hypotheek om te zetten naar een lager rentetarief voor de komende 10, 20 of zelfs 30 jaar.

De “schuldige” van deze rentestijging is ook al aangewezen: Donald John Trump.

Als Trump zijn aangekondigde plannen waar wil maken heeft hij veel geld nodig. Dit geld kan Trump lenen op de kapitaalmarkt. Veel vraag naar geld doet de rente stijgen. Dus ook uw hypotheekrente. Daar staat tegenover dat de pensioenfondsen er blij mee zijn, de dekkingsgraad verbetert bij een hogere rente en ook voor uw spaargeld is een rentestijging gunstig.

Wilt u weten of oversluiten of rentemiddelen voor u interessant is, kom gerust langs voor een afspraak. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Bel 023 – 8 200 300.

Tot slot een laatste tip: bent u van plan een stuk af te lossen op uw hypotheek, doe dat dan nog voor het einde van dit jaar, dat scheelt u in de vermogensrendementsheffing.

Ik wens u een goede week,

Bas

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken