9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Hypotheek in 2017

 In hypotheken

verandering-lijktVerandering lijkt de enige constante in mijn vakgebied. Komend jaar veranderen er weer verscheidende zaken.

Komend jaar mag er opnieuw minder geleend worden. De maximale lening op onderpand daalt van 102% naar 101%. Wel kunt u een (toekomstige) verbouwing meenemen in de waarde van uw woning. Nieuwbouwwoningen zijn iets makkelijker te financieren.

Ook het percentage dat u (volgens NIBUD) uit kunt geven aan uw woonlasten daalt komend jaar opnieuw. Bij een bruto jaarinkomen uit loondienst van € 47.000,- daalt uw leencapaciteit met ruim € 11.000,-  (bij een rente van 1,6%).  Bij € 47.000,- pensioeninkomen is de daling zelfs nog groter met bijna € 17.000,- minder leencapaciteit.

“Het goede nieuws is dat de maximale koopsom met NHG stijgt van € 231.000,- naar € 245.000,-.”

Tot slot lijkt er een heel voorzichtige trendbreuk te zijn in de rente ontwikkelingen. Na 2 jaar van rentedalingen hebben enkele kleine banken hun rente voor het eerst iets verhoogd. De vraag blijft natuurlijk of we dan nu de echte bodem hebben gezien of dat de rente nog verder omlaag kan in 2017?

Wilt u weten hoeveel u kunt lenen en wat de maandlasten zijn? Een eerste afspraak met Bèta Financiële Diensten kan op korte termijn en is zonder kosten en zonder verplichtingen. U kunt al uw vragen stellen en weet direct waar u aan toe bent. Probeer ons uit en maak een afspraak via 023 – 8 200 300.

Ik wens u een goed weekend,

Bas Wassenberg

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken