9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Is oversluiten van de hypotheek slim?

 In hypotheken

Ruim 20% van alle hypotheken dit jaar betreffen oversluitingen.

U maakt kosten, waaronder een boete aan de bank, notariskosten en advieskosten. Deze kosten zijn fiscaal aftrekbaar. De hoogte van de boete is van 2 factoren afhankelijk. De resterende duur van uw rente vaste periode en het verschil tussen uw rente en de rente van vandaag. Nu de rente in de markt stijgt zullen de boetes dalen. U kunt hier slim gebruik van maken door tegen de huidige lage tarieven een hypotheekofferte op te vragen en te speculeren op een verdere rentestijging. U heeft dan gegarandeerd de lage rente van vandaag en wellicht een wat lagere boete over 3 maanden. Uiteraard blijft dit laatste onzeker aangezien we niet kunnen voorspellen wat de rente de komende maanden gaat doen.

In ieder geval lijkt het erop dat de bodem van de rente bereikt is en u kunt hier de komende 10 tot 30 jaar van profiteren door uw rente voor deze periode vast te leggen.

Vraag bij uw bank een gratis “pro forma aflosnota” op. Binnen enkele dagen weet u hoe hoog de boete is. Meestal verdient u de eenmalige kosten terug, maar niet altijd. Wij kunnen dat voor u berekenen.

Bij het oversluiten van de hypotheek kunt u uw huidige hypotheekvorm behouden, ook uw aflossingsvrije hypotheek. Tegelijkertijd heeft u de mogelijkheid om aanpassingen te doen. Veel mensen grijpen de lagere lasten aan om een deel van de hypotheek versneld af te lossen.

Bel gerust voor een afspraak 023-8200300, hier zijn geen kosten aan verbonden.

Ik wens u een goed weekend,

Bas Wassenberg

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken