9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Je eerste hypotheek

 In hypotheken

De woningmarkt trekt behoorlijk aan.  Sommige (starters)woningen gaan boven de vraagprijs weg en de woning waar u uw blik op had laten vallen is al verkocht voordat u deze heeft kunnen bezichtigen.

Van belang is dat u snel kunt handelen. Het helpt als u weet waar u aan toe bent op financieel gebied. Tot welk bedrag kan ik bieden? Kan ik de verbouwing financieren? Op welke maandlasten kan ik rekenen? Heb ik eigen geld nodig? Hoe kunnen mijn ouders me helpen?

Op deze vragen kunnen wij u vooraf het antwoord geven. Het is toch veel prettiger bieden op een woning als u de antwoorden vooraf weet?

De rente staat nog steeds extreem laag (10 jaar vast vanaf 2,3%, 20 jaar vast vanaf 2,8%) en u kunt nu nog tot 103% van de marktwaarde van de woning lenen. Bent u van plan energie zuinige verbeteringen aan te brengen dan kan er zelfs nog tot 106% worden geleend.

Wijzigingen per 1 juli 2015

Per 1 juli kunt u minder hypotheek krijgen op uw inkomen. Heeft u recent laten berekenen wat u maximaal aan hypotheek kunt krijgen, informeer dan of dit op basis van de nieuwe of de oude  NIBUD normen is gebeurt.

Ook de NHG grens daalt verder per 1 juli. De maximale koopsom wordt € 231.132,- (was € 250.000,-)

De financieel adviseurs van Bèta Financiële Diensten (023-8 200 300) staan voor u klaar om u te helpen bij uw eerste hypotheek.  Aan het eerste gesprek zijn geen kosten en geen verplichtingen verbonden.

Ik wens u een goed weekend,

Bas Wassenberg.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken