9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Oversluiten en aflossen op je hypotheek kan een slimme combinatie zijn

 In hypotheken

Heeft u op dit moment voldoende spaargeld achter de hand, dan kunt u erover nadenken om uw hypotheek over te sluiten en tegelijkertijd een stuk af te lossen.

U kunt hier meerdere voordelen mee behalen;

 • De te betalen boete en alle kosten voor uw hypotheek zijn aftrekbaar, dit jaar nog tot maximaal 51%, volgend jaar minder.
 • U profiteert van de huidige lage rente
 • Bij aflossen vervalt de vermogensrendementsheffing in box 3 (1,2%)
 • Door af te lossen valt u waarschijnlijk in een lagere risicoklasse bij de nieuwe geldgever. Dit kan u een forse rentekorting opleveren.

U kunt ervoor kiezen uw hypotheek aflossingsvrij voort te zetten. Afhankelijk van uw pensioeninkomen kunt u besluiten om de lagere maandlasten te gebruiken als extra maandelijkse aflossing tot aan pensioendatum.

Voor veel mensen houdt de hypotheekrenteaftrek per  1 januari  2031 (deels) op. Het is dan exact 30 jaar geleden dat oud-minister Zalm de maximale periode van 30 jaar renteaftrek heeft ingevoerd. Iedereen die op of sinds  1 januari 2001 een hypotheek had lopen krijgt hier mee te maken.

De lage rente van vandaag zou u kunnen helpen om over 15 jaar niet in de financiële problemen te komen. Regeren is vooruitzien.

Onze adviseurs staan voor u klaar. Bel ons gerust (023-8 200 300) voor een vrijblijvende afspraak. We berekenen voor u of oversluiten en/of aflossen zinvol kan zijn.

Ik wens u een goed weekend,

Bas Wassenberg

Comments
 • Ingrid Schol
  Beantwoorden

  Dag Bas,

  Ik heb onlangs een hypotheek via jullie afgesloten voor een appartement iDe Remise in Haarlem.
  Nu heb ik nog geld over en wil eigenlijk wel kijken of ik een plan kan aanbieden aan een bank . Ik wil een app kopen in Aalsmeer 3 slaapkamers voir zoon en 2 vtienden die meehuren.
  Handig om te kijken if dit mogelijk is?

  Ik werk maandag van 0800-1100 in Heemstede. Misschien een afdpraak plannen?
  Ik zit nu in Gothenburg.

  Gr. Ingrid Schol

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken