9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Rente kort of lang vastzetten?

 In hypotheken

Een lastige keuze betreft vaak de rentevaste periode. Maakt u de keuze de rente voor een lange periode vast te zetten,  bijvoorbeeld 20 jaar vanaf 2,54%? Of maakt u de keuze om de rente korter vast te zetten, bijvoorbeeld een rente vaste periode van 5 jaar vanaf 1,25% of 10 jaar vanaf 1,78%.

Omdat je pas achteraf kan weten wat de beste optie is geweest, is het belangrijk te bepalen welke risico’s u kunt lopen met de rentevaste periode. Hierbij is de verhouding inkomen t.o.v. de hypotheek (“loan to income”) belangrijk, uw carrièreperspectief maar bijvoorbeeld ook het hebben van een buffer. Indien u voldoende spaargeld achter de hand heeft kunt u meer risico nemen.

“Houdt u er rekening mee dat als u de rente voor een korte periode vastzet dat uw maandlasten daarna (fors) kunnen stijgen.”

Rente management?

U kunt, met een mooi woord, ook uw hypotheekrente “managen”. Door bijvoorbeeld uw hypotheek te knippen in 2 of 3 delen loopt u beperkt risico en heeft u lage gemiddelde rente. De helft 10 jaar en de helft 20 jaar vast wordt dan een gemiddelde rente van vanaf 2,25%. In 3 delen knippen (5, 10 en 20 jaar) wordt dan mogelijk vanaf een gemiddelde rente van 1,95%.

Wilt u weten of u ook voor deze rentetarieven in aanmerking komt, maak dan gerust een afspraak via 023 –  8 200 300.

“U weet binnen 60 minuten waar u aan toe bent, zonder enige kosten en/of verplichtingen.”

Ik wens u een goed weekend,

Bas Wassenberg

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken