9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Oversluiten, rentemiddelen of wachten?

 In hypotheken

De rente staat extreem laag, bijvoorbeeld 10 jaar vast al vanaf 1,79%! Maar wat is wijsheid met deze extreem lage rente? Steeds meer banken bieden rentemiddelen aan. Per 1 juli aanstaande bijvoorbeeld de Rabobank en de ABN AMRO Bank. Bij andere partijen, waaronder de ING Bank en Florius, kunt u nu al terecht voor rentemiddeling.

Bij rentemiddelen wordt uw huidige rente “gemiddeld gewogen” met de rente van vandaag. Dit kan gunstig uitpakken, maar niet altijd. Zo rekenen o.a. de ABN AMRO en Florius bij het middelen met een extra renteopslag van 0,2%. De Rabobank maakt het nog bonter, zij rekenen 0,2% opslag en passen direct de voorwaarden van uw hypotheek in uw nadeel aan. Bij verkoop van uw woning kunt u na het middelen van de rente alsnog de boete voor het oversluiten krijgen, oplopend tot maar liefst 3% van het hypotheekbedrag.

Een boete betalen in plaats van rentemiddelen is dan al snel gunstiger bij de Rabobank. Vraag voordat u gaat middelen bij uw bank een gratis “pro-forma” aflosnota op. U weet dan de boete voor het oversluiten en kunt een goede vergelijking maken tussen oversluiten of rentemiddelen. Kosten die u maakt voor het rentemiddelen, een eventuele boete en de kosten voor het hypotheekadvies zijn in principe aftrekbaar van de belasting.

Een derde optie is “wachten”. Geen kosten voor nu, maar wellicht een hogere rente bij het verlengen van de rente vaste periode.

Wilt u weten wat voor u interessant is, kom gerust langs voor een afspraak. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Bel 023 – 8 200 300.

Ik wens u een goed weekend,

Bas

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken