9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Verzeker je zonnepanelen

 In Kennisbank

Steeds meer mensen voorzien hun daken van zonnepanelen. Het is even een investering, maar als alles goed gaat verdien je de uitgave op vrij korte termijn weer terug. Maar wat als niet alles goed gaat? Ben je überhaupt verzekerd voor schade aan je zonnepanelen? En zo ja, vallen je zonnepanelen dan onder de opstalverzekering of je inboedelverzekering? 

Opstalverzekering zonnepanelen

Zonnepanelen vallen onder de dekking van je opstalverzekering, ook wel bekend als woonverzekering. Een woonverzekering voor je zonnepanelen afsluiten is meestal niet nodig, omdat je deze verzekering als het goed is al afgesloten hebt tijdens de koop van je huis. 

Huur je een woning en heb je zonnepanelen? Dan vallen ze onder het huurdersbelang van je inboedelverzekering. 

Waar moet je op letten als je je zonnepanelen wilt verzekeren? 

Wil jij je zonnepanelen verzekeren maar weet je nog niet helemaal hoe en waar? We geven je drie handige tips waar je op moet letten wanneer je een verzekering voor je zonnepanelen afsluit. 

  1. Zitten de zonnepanelen vast aan het huis? Zonnepanelen vallen in de regel altijd onder de opstalverzekering, zeker als ze vastzitten aan het huis. Zonnepanelen zijn meestal standaard voor een hoog bedrag meeverzekerd, maar niet altijd! Het is dan ook aan te raden dit nog even te checken bij je verzekeraar.
  1. Welke schade aan je zonnepanelen wordt vergoed? Doorgaans zijn zonnepanelen tegen de meest gangbare vormen van schade verzekerd. Onzichtbare schade aan zonnepanelen (haarscheurtjes of microcracks) is vaak uitgesloten.
  1. Hoe zit het met misgelopen stroomopbrengst bij schade? Enkele opstalverzekeraars vergoeden ook misgelopen stroomopbrengst door gedekte schade aan de zonnepanelen. Financiële schade van productieverlies, bijvoorbeeld na diefstal of uitval van de zonnepanelen, wordt verder alleen vergoed door specifieke zonnepaneelverzekeringen.

Zonnepanelen verzekeren op de inboedelverzekering

Heb je zelf geen opstalverzekering, omdat je een woning huurt of een appartement hebt? Dan wil je je zonnepanelen wellicht (aanvullend) verzekeren. Dit kan op de inboedelverzekering. 

Huurders- of eigenaarsbelang

Bij een aantal verzekeraars vallen zonnepanelen onder het zogenoemde huurders- of eigenaarsbelang. Controleer wel of het (standaard) bedrag van dit huurders- of eigenaarsbelang toereikend is voor jouw zonnepanelen.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken