9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Boete bij oversluiten hypotheek aftrekbaar.

 In Uncategorized

Boete bij oversluiten hypotheek aftrekbaar.

(Gepubliceerd op 8 juni bij het Haarlems Dagblad)

Bij het oversluiten van uw hypotheek krijgt u te maken met een boeteclausule. Deze boete is gebaseerd op de zogenaamde “contante waarde methode”. Uw rente wordt vergeleken met de huidige rentestand. Vervolgens wordt er gekeken hoe lang uw rente nog vast staat. Hoe korter deze periode, hoe sneller u een eventuele boete terugverdient.

De exacte hoogte van de boete kunt u kosteloos opvragen bij uw bank. Dit heet een “pro-forma aflosnota”. Aan de hand van deze aflosnota kunt u snel (laten) berekenen of het zinvol is om de rente tegen de huidige lage tarieven voor een lange periode vast te zetten.

Soms is het niet nodig om van geldgever te veranderen om maandelijks flink voordeliger uit te zijn. Ook de gang naar de notaris of een taxatierapport is niet altijd noodzakelijk. Dit scheelt u in de kosten.

Staat uw rente nog korter dan 2 jaar vast? En is uw rente 5,0% of hoger? Onderneem dan actie. Een hypotheek tot 80% van de WOZ waarde, 5 jaar vast, is er al vanaf 3,15%. Voorbeeld : bij een hypotheek van € 240.000,- dalen uw rentelasten van € 1.000,- naar € 630,-  per maand.

Wilt u weten of u ook voor bovenstaande tarieven in aanmerking komt, stuur ons een mailtje (info@betafd.nl) of bel gewoon 023 – 8 200 300.

Wij helpen u graag,

Bas Wassenberg

Directeur Bèta Financiële Diensten Haarlem, www.betafd.nl

vragen? Bel 023–8 200 300, mail info@betafd.nl of twitter @baswassenberg.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken