9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Groot deel inkomen naar hypotheek.

 In Uncategorized

Groot deel inkomen naar hypotheek.

(gepubliceerd in het Haarlems Dagblad op 1 juni 2013)

Starters geven gemiddeld 28% van het bruto jaarinkomen uit bruto hypotheeklasten. Dit betekent dat van iedere € 3,30 die er maandelijks bruto verdiend wordt er € 1,- naar de hypotheek gaat. Lijkt mij een meer dan goede reden om aandacht te besteden aan uw hypotheek.

Deze situatie verslechterd als u in de situatie komt van overlijden van uw partner, u met pensioen gaat, arbeidsongeschikt wordt en of zonder werk komt te zitten. Een goed financieel adviseur kan dit voor u helder in een overzicht zetten.

Op basis daarvan is het mogelijk om gerichte keuzes te maken. Bijvoorbeeld : Hoe lang zet u uw hypotheek vast? Nu 10 jaar vast al vanaf 3,9%. Is het noodzakelijk om versneld een deel van de hypotheek af te lossen? Wat is er geregeld aan nabestaande voorzieningen via de werkgever en de overheid? Indien dit voldoende is, kan het zijn dat een overlijdensrisicoverzekering overbodig is. 

En misschien wel de belangrijkste vraag : Welke geldverstrekker doet u de beste aanbieding? De bank, een verzekeringsmaatschappij of een pensioenfonds?

Wilt u een vrijblijvende afspraak? Stuur ons een mailtje (info@betafd.nl) of bel 023 – 8 200 300, Wij helpen u graag,

Bas Wassenberg

Directeur Bèta Financiële Diensten Haarlem, www.betafd.nl

vragen? Bel 023–8 200 300, mail info@betafd.nl of twitter @baswassenberg.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken