9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

De (bank)spaarhypotheek

 In Uncategorized

De (bank)spaarhypotheek.

Hoe zou u het vinden om een bankrekening te hebben waar u gegarandeerd een rentevergoeding over krijgt gelijk aan uw hypotheekrente? Een bankrekening waar geen jaarlijkse kosten of afkoopkosten aan zitten en waar u nooit vermogensrendementsheffing (1,2%) over hoeft te betalen. Een maandelijkse inleg van € 180,- levert u dan na 30 jaar belastingvrij gegarandeerd € 150.000,– op.

Zo simpel werkt de bankspaarrekening. De wetgever heeft een aantal spelregels bedacht waar u aan moet voldoen. U mag maximaal € 151.000,– per persoon belastingvrij sparen en u moet de spaarrekening gebruiken om de hypotheek af te lossen. Er is een minimale looptijd en u mag op deze spaarrekeningen beperkt extra geld inleggen.

Bij eerder overlijden komt de spaarrekening 100% vrij voor de erfgenamen. Wilt u zich beter verzekeren, dan kunt u dat doen bij een verzekeraar van uw eigen keuze. Informeer naar de verzekeringen zonder provisiecomponent.

De spaarhypotheek werkt ongeveer hetzelfde. De spaarrekening is vervangen door een polis van een verzekeringsmaatschappij en er is een gekoppelde overlijdensrisicoverzekering. Vooral als u geen overlijdensrisicoverzekering wilt (of voor een korte periode) is de spaarhypotheek duurder.

De fiscale regels zijn aan elkaar gelijk.

Ik wens u een prettig weekend!

Bas Wassenberg

Directeur Bèta Financiële Diensten Haarlem, www.betafd.nl

vragen? Bel 023–8 200 300, mail info@betafd.nl of twitter #baswassenberg.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken