9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Einde rentevaste periode in zicht ?

 In Uncategorized

Einde rentevaste periode hypotheek in zicht?

De rente is de afgelopen tijd behoorlijk gedaald en staat ondertussen weer op een historisch laag niveau. Hoe slim is het dan om uw eigen hypotheek “open te breken” en de rente weer voor een lange periode vast te zetten, en met welke kosten krijgt u te maken?

U krijgt waarschijnlijk een boete van uw bank omdat u het (dure) rentecontract niet af wilt maken. Een indicatie van de hoogte van deze boete kunt u kosteloos opvragen bij uw bank.

Afhankelijk van de situatie kunt u verder nog te maken krijgen met notariskosten en taxatiekosten, maar gelukkig niet in alle gevallen. Tot slot krijgt u te maken met advieskosten of afsluitprovisie.

Als u de kosten kent is het een eenvoudige rekensom om te bepalen of u dit terug kunt verdienen met de scherpe rente van vandaag. Tevens een goed moment om de gehele hypotheek eens tegen het licht te houden.

Tot slot is er de mogelijkheid om Nationale Hypotheek Garantie te krijgen, ook al had u dat eerder niet en de premie van de gekoppelde (overlijdensrisico)verzekeringen kunnen vaak aanzienlijk omlaag.

Vraag de boete op bij uw bank en maak een kosteloze afspraak met de onafhankelijke adviseur.

Ik wens u een prettig weekend,

Bas Wassenberg

Directeur Bèta Financiële Diensten Haarlem, www.betafd.nl

vragen? Bel 023–8 200 300, mail info@betafd.nl of twitter #baswassenberg.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken