9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Het financieren van een nieuwbouwwoning

 In Uncategorized

Het financieren van een nieuwbouwwoning.
Vandaag, zaterdag 29 oktober, is er een nieuwbouwbeurs in Haarlem waar bijna alle nieuwbouwprojecten te bezichtigen zijn. Het financieren van een nieuwbouwwoning is op vele fronten anders dan een bestaande woning. Het meest in het oog springende verschil bij de financiering is de zogenaamde “renteverlies tijdens de bouw”. Om geen dubbele woonlasten te hebben (huidige en nieuwe woning) financieren de meeste kopers de (aftrekbare) rentelasten voor de bouwperiode mee. De hoogte hiervan is afhankelijk van vele factoren, laat dit goed voorrekenen, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.
Verder zijn er vooral veel voordelen bij nieuwbouw. U betaalt geen makelaarscourtage, overdrachtsbelasting en notariskosten voor de leveringsakte. U kunt al het meerwerk, zoals keuken, dakkapel maar ook bijvoorbeeld de houten vloer meefinancieren. Informeer tot slot naar de projecttarieven. Veelal heeft de hypotheekadviseur die bij het project betrokken is al (heel slim) voor u een korting aangevraagd bij verschillende banken. Maak hier gebruik van.
Heeft u nu een eigen koopwoning, dan is er waarschijnlijk ook een overbruggingshypotheek nodig. De regels hieromtrent zijn complex en onlangs fors aangepast. Informeer vooraf wat voor u de consequenties zijn.
Ik wens u veel kijkplezier op de nieuwbouwbeurs en uiteraard een prettig weekend,
Bas Wassenberg
Directeur Bèta Financiële Diensten Haarlem, www.betafd.nl
vragen? Bel 023–8 200 300, mail info@betafd.nl of twitter @baswassenberg.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken