9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Hypotheek en internet

 In Uncategorized

Hypotheek en internet. (artikel gepubliceerd Haarlems Dagblad 26 januari 2013)

Het is mogelijk om je hypotheek zonder enige vorm van advies via internet te regelen. De AFM heeft hier de term “execution only” voor bedacht. U tekent er dan voor dat u zelf alle risico’s begrijpt en accepteert, mocht de hypotheek uiteindelijk niet voldoen aan uw wensen. U kunt hierbij denken aan de fiscale gevolgen maar ook aan de scenario’s overlijden, arbeidsongeschiktheid of inkomensterugval bij pensionering. Op dit moment ontwikkelt de AFM een aanvullende kennistoets. Pas als u slaagt voor deze test is het in de toekomst mogelijk om  zonder advies een hypotheek “execution only” te sluiten.

Toch denk ik dat internet een hulpmiddel kan worden om voordeliger uw hypotheek te kunnen sluiten. Een groot deel van mijn werkzaamheden bestaan uit het inventariseren van uw gegevens (NAW, inkomen, pensioenregeling, huidige hypotheek en polissen, etc). Hierin kunt u uw hypotheekadviseur flink ontlasten door via internet de gegevens vooraf aan te leveren en de benodigde documenten te uploaden.

Ik heb hiervoor een tool ontwikkeld (www.betafdonline.nl) en wil de eerste 25 klanten die de inventarisatielijst op deze tool gebruiken een korting aanbieden van € 500,– op de adviesnota. U helpt mij enorm door uw ervaring met deze internet tool met mij te delen. Ook voor mij is dit een experiment. Bij voorbaat dank.

Ik wens u een goed weekend.

Bas Wassenberg

Directeur Bèta Financiële Diensten Haarlem, www.betafd.nl

vragen? Bel 023–8 200 300, mail info@betafd.nl of twitter @baswassenberg.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken