9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Aflossingsvrije hypotheek alsnog omzetten.

 In Uncategorized

Aflossingsvrije hypotheek alsnog omzetten.

Graag wil ik u helpen met een goed voornemen voor 2013. Geef op korte termijn aandacht aan uw aflossingsvrije hypotheek. Minister Blok heeft u nog een paar maanden extra de tijd gegeven om deze om te zetten naar de bankspaarhypotheek.

Wanneer is het omzetten van de hypotheek verstandig? 1) U heeft een groot deel van uw hypotheek aflossingsvrij of u heeft een beleggingshypotheek met tegenvallende resultaten. 2) u heeft de financiële ruimte en de tijd om minimaal 15 jaar maandelijks een vast bedrag te sparen.

Het fiscale voordeel op belastingvrij sparen loopt op tot maximaal € 308,- netto per maand. Tegelijkertijd voorkomt u dat bij verhuizen uw aflossingsvrije hypotheek alsnog omgezet dient te worden naar de fiscaal nadelige annuïteitenhypotheek. Dit kan een extra voordeel opleveren van € 500,– netto per maand. Een investering voor de omzetting is dus heel snel terugverdiend.

Heeft u op korte termijn verhuisplannen en u staat met uw hypotheek “onder water”, wellicht is het dan verstandig om uw spaargeld opzij te zetten om een eventueel verkoopverlies op te kunnen vangen.

Als u aandacht besteed aan uw aflossingsvrije hypotheek dan beloof ik aandacht te besteden aan u. Maak daarvoor op korte termijn een afspraak.

Ik wens u een goed weekend.

Bas Wassenberg

Directeur Bèta Financiële Diensten Haarlem, www.betafd.nl

vragen? Bel 023–8 200 300, mail info@betafd.nl of twitter @baswassenberg.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken