9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Je bestaande aflossingsvrije hypotheek per 1 augustus 2011

 In Uncategorized

De aflossingsvrije hypotheek per 1 augustus 2011 voor bestaande hypotheken.

Stel uw huidige hypotheek is voor meer dan de helft van de waarde van de woning aflossingsvrij, heeft u dan een probleem? Nee, vooralsnog niet. U krijgt pas te maken met de nieuwe wetgeving als u gaat verhuizen, maar ook als u een tweede hypotheek nodig heeft voor een dakkapel.

Er is echter nog belangrijk een moment waarop u tegen de nieuwe regels betreffende aflossingsvrije hypotheken kunt aanlopen, namelijk aan het einde van uw rentevaste periode. Uw geldgever biedt u dan een rente aan voor de volgende periode. Het kan heel goed zijn dat dit niet het scherpste tarief is in de markt.

Wilt u op dat moment kiezen voor een andere geldgever met een (veel) betere aanbieding, dan dient deze offerte van de concurrent wel aan de nieuwe wetgeving voldoen. Dit creëert een ongelijk speelveld. Dit bevordert de concurrentie op z’n zachts gezegd niet.

Conclusie; check uw huidige hypotheek en controleer ruim voor het aflopen van de rentevaste periode samen met een onafhankelijke adviseur of uw huidige hypotheek nog voldoet aan uw oorspronkelijke wensen.

Bas Wassenberg

Directeur Bèta Financiële Diensten Haarlem

Vragen? Bel 023–8 200 300 of mail info@betafd.nl

 

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken