9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Starterslening, 0% rente en geen aflossing

 In Uncategorized

De starterslening.

Een veel gehoorde klacht is dat het voor starters zo moeilijk is om een woning te kopen. Hier ben ik het niet helemaal mee eens. De huizenprijzen zijn de afgelopen jaren gedaald, de overdrachtsbelasting is tijdelijk naar 2% en de hypotheekrente staat nog steeds laag. Daarnaast kennen de gemeentes Haarlem, Haarlemmermeer, Zandvoort en zelfs Bloemendaal de starterslening.

Hierbij wordt de koper van zijn of haar eerste woning geholpen met een renteloze lening van de gemeente. De hoogte van deze lening varieert van maximaal € 20.000,– in Haarlem, via € 40.000,– in Zandvoort en Bloemendaal tot maar liefst maximaal € 53.000,– in de Haarlemmermeer.

De lening hoeft pas terug te worden betaald indien uw inkomen volgens de strenge gedragscodes hiervoor toereikend is. Deze inkomenstoets vindt slechts 4x plaats in de maximale periode van 30 jaar.  Tot die tijd betaalt u geen rente en geen aflossing.

Tot slot is de maximale koopsom om in aanmerking te komen voor de starterslening is onlangs verhoogd. Of u ook in aanmerking komt voor de starterslening in uw gemeente, kunt u bij ons navragen.

Ik wens alle starters veel succes !

Bas Wassenberg

Directeur Bèta Financiële Diensten Haarlem, www.betafd.nl

vragen? Bel 023–8 200 300, mail info@betafd.nl of volg Bas Wassenberg via twitter.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken