9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Minimaal 609.000 scheefwoners in Nederland

 In Uncategorized

Minimaal 609.000 scheefwoners in Nederland

Recent maakte het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) bekend dat een kwart van alle 2,2 miljoen huurwoningen van de woningcorporaties bewoond wordt door zogenaamde scheefwoners. Scheefwoners zijn huurders die een laag inkomen hadden toen de woning werd toegewezen, maar al lang niet meer tot de doelgroep van sociale huurwoningen behoren. Deze scheefwoners blijven, begrijpelijk, zitten in de voordelige huurwoning en houden deze woning bezet voor nieuwe starters en houden de doorstroming in de woningmarkt tegen, aldus de minister.

Minister Spies van Binnenlandse Zaken heeft een extra huurverhoging aangekondigd voor deze groep. Indien het gezinsinkomen boven de bruto € 43.000,- uitkomt mag de huur tot 7% per jaar omhoog. Langzaam maar zeker wordt u uw huurwoning “uitgejaagd” en gaat u op zoek naar een huurwoning in de vrije sector of naar een koopwoning. Op deze manier komt de woningmarkt voorzichtig weer in beweging en komen de sociale huurwoningen weer bij de groep voor wie het bedoeld is, zo is het idee van de mevrouw Spies. Wat mij betreft zit hier wel enige logica in, die wel zijn tijd nodig zal hebben.

Voor deze groep zou het kopen van een woning een uitkomst kunnen zijn, eventueel met een Starterslening. Informeer naar de mogelijkheden bij ons.

Ik wens u een goed weekend.

Bas Wassenberg

Directeur Bèta Financiële Diensten Haarlem, www.betafd.nl

vragen? Bel 023–8 200 300, mail info@betafd.nl of twitter @baswassenberg.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken