9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

De afhankelijke adviseur.

 In Uncategorized

De afhankelijke adviseur.

Ongeveer 40% van de Nederlandse consumenten kiest nog steeds voor een hypotheek via de “eigen bank”. De consument realiseert zich vaak niet dat deze adviseur niet onafhankelijk is, een beperkt producten aanbod heeft en zich zal houden aan de specifieke acceptatiecriteria van zijn eigen bank.

De gevolgen kunnen groot zijn. Zo spreek ik regelmatig mensen die denken niet in aanmerking te komen voor een hypotheek, terwijl dit wel mogelijk is. Hoe kan dit? De afhankelijke adviseur van een bank dient zich te houden aan de voorwaarden en producten van die specifieke bank. Helaas zijn de verschillen tussen de acceptatiecriteria van de banken groot. Hierdoor kan het zijn dat de Rabobank u afwijst, maar de ABN AMRO, de ING Bank of Aegon u graag wel een aanbod doen (of andersom natuurlijk).

Ook zijn de verschillen in rentetarieven groot. Zo is bij de ene bank de variabele rente scherp en bij een andere bank is het tarief voor 20 jaar vast. Wat past het best bij u? De onafhankelijk intermediair weet welke partij het laagste tarief heeft op uw gewenste rente vaste periode. De hoogte van de rente is niet alleen belangrijk voor uw portemonnee, maar ook mede bepalend of u in aanmerking komt voor de gewenste hypotheek!

Ik wens u een zonnige zomer toe!

Bas Wassenberg

Directeur Bèta Financiële Diensten Haarlem

Vragen? Bel 023–8 200 300 of mail info@betafd.nl

 

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken