9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Overlijdensrisicoverzekering nuttig?

 In Uncategorized

Overlijdensrisicoverzekering nuttig?

Steeds meer geldgevers stellen de overlijdensrisicoverzekering niet meer verplicht. Toch is het verstandig om te laten voorrekenen wat het inkomen is na onverwacht overlijden van de partner. Ook als u een woning huurt adviseer ik u dit te doen. Dit is minder eenvoudig dan het lijkt. Is er een nabestaandenpensioen en/of wezenpensioen geregeld bij de werkgever van de overleden partner? Wellicht heeft u recht op een nabestaandenpensioen van de overheid. Uw leeftijd, de leeftijd van uw kinderen en uw inkomen zijn hiervoor bepalend. Misschien wilt u minder werken of tijdelijk stoppen met werken.

U kunt dus laten voorrekenen welk inkomen u overhoudt als uw partner komt te overlijden. Met dit gegeven in uw hand kunt u exact bepalen wat de minimale dekking bij overlijden moet zijn.

Ondertussen leven we langer en daalt de kans op voortijdig overlijden. Dit is terug te zien in de premies die in 6 jaar tijd meer dan 50% (!) gedaald zijn.

Het is dus heel goed mogelijk dat u tegen lagere maandlasten wel goed verzekerd kunt zijn. En wie wil dat nu niet in deze tijd? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Ik wens u een goed weekend.

Bas Wassenberg

Directeur Bèta Financiële Diensten Haarlem, www.betafd.nl

vragen? Bel 023–8 200 300, mail info@betafd.nl of twitter @baswassenberg.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken