9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Rutte, doe wat aan de hypotheekrente aftrek!

 In Uncategorized

Rutte, doe wat aan de hypotheekrente aftrek!

Iedereen begrijpt dat het huidige systeem van hypotheekrente aftrek over de houdbaarheidsdatum heen is. Het gevolg: een enorm gespeculeer over de toekomstige aanpassingen en de gevolgen daarvan.

Niet Mark Rutte, maar de angst regeert.

De basisoplossing is heel eenvoudig. Verplicht (gedeeltelijk) aflossen.  Door aflossing daalt de schuld en verminderd het risico voor consument en bank (voordeel 1 + 2). De bank krijgt weer geld in kas en voldoet eerder aan de normen Basel III (voordeel 3) en kan weer geld uitlenen aan startende ondernemers (goed voor de economie, voordeel 4) of aan huizenkopers (voordeel 5). Tot slot daalt de rente aftrek, hetgeen de schatkist goed kan gebruiken (voordeel 6).

Hier staat tegenover (nadeel 1) dat de toekomstig huizenbezitter ieder jaar minder fiscaal voordeel heeft en de netto lasten jaarlijks maximaal 1% (lage inkomens) tot 1,75% (hoge inkomens) stijgen. Dit is minder dan de inflatie en lager dan de gemiddelde huurstijging.

Laat de beslissing svp niet over aan een volgende kabinet, misschien wel geleid door Emile Roemer. Rutte, wees een leider, maak een einde aan de onzekerheid en de kiezer zal je belonen.

Volgende week : zet je aflossingsvrije hypotheek om.

Ik wens u een goed weekend.

Bas Wassenberg

Directeur Bèta Financiële Diensten Haarlem, www.betafd.nl

vragen? Bel 023–8 200 300, mail info@betafd.nl of twitter @baswassenberg.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken