9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Zet de aflossingsvrije hypotheek alvast om.

 In Uncategorized

Zet de aflossingsvrije hypotheek alvast om.

De verwachting is dat het kabinet vroeg of laat zal besluiten een aflossingsverplichting in te voeren. Heeft u een aflossingsvrije hypotheek, dan is de kans aanwezig dat u wordt getroffen door zo’n maatregel. Dat hoeft helemaal niet vervelend te zijn. Aflossen is een andere manier van sparen, dus dit geld komt naar u toe. Fiscaal kan het wel jammer zijn. U haalt fiscaal niet meer het onderste uit de kan, en dit is toch volkssport nummer 1 in Nederland.

Een goede oplossing kan zijn uw aflossingsvrije hypotheek (gedeeltelijk) om te zetten naar de nieuwe bankspaarhypotheek.

De bankspaarhypotheek is qua maandlasten exact gelijk aan de annuïteitenhypotheek. Ook de inleg voor de opbouw (vrij van kosten!) is exact gelijk aan een annuïtaire aflossing. Bij de bankspaarhypotheek behoudt u echter wel hetzelfde fiscale voordeel als bij de aflossingsvrije hypotheek.

Informeer via ons of uw huidige bank de bankspaarhypotheek in het assortiment heeft. Wij kunnen de omzetting voor u regelen bij uw eigen bank, zonder inkomenstoets, taxatiekosten, boete en notariskosten. Een overlijdensrisicoverzekering is niet verplicht.

Volgende week : Hypotheek, waarom zo ingewikkeld doen?

Ik wens u een goed weekend.

Bas Wassenberg

Directeur Bèta Financiële Diensten Haarlem, www.betafd.nl

vragen? Bel 023–8 200 300, mail info@betafd.nl of twitter @baswassenberg.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken