9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Snapt u de hypotheekregels nog ?

 In Uncategorized

Snapt u de hypotheekregels nog ? (gepubliceerd in Haarlems Dagblad 30 maart 2013)

In plaats van een gehele nieuwe wetgeving te maken op het gebied van hypotheken, stapelt de wetgever regel op regel, met hier en daar een overgangsregeling.

Voor starters is het helder. De hypotheekrente is aftrekbaar mits de aflossing ten minste annuïtair (en volledig) is in maximaal 30 jaar. De starterslening mag dan weer wel aflossingsvrij en wellicht komt er nog een “Blok-hypotheek”.

Voor doorstromers is het ingewikkeld geworden. Denkt u hierbij aan de bijleenregeling, de maximale duur van 30 renteaftrek, het meefinancieren van een verkoopverlies en de regels omtrent de Spaarrekening Eigen Woning (SEW, KEW en BEW). Het gevolg hiervan is onduidelijkheid alom.

De huidige hypotheekvorm kan in principe worden meegenomen naar de volgende woning, mits het aflossingsvrije deel maar niet meer bedraagt dan 50% van de waarde van de nieuwe woning.

Let Indien u uw hypotheek verhoogt zal dit deel annuïtair afgelost dienen te worden, tenzij een deel wordt gebruikt ter financiering van een verkoopverlies. Dit mag dan wel weer aflossingsvrij, maar is slechts 10 jaar aftrekbaar.

Ik wens u een goed weekend.

Bas Wassenberg

Directeur Bèta Financiële Diensten Haarlem, www.betafd.nl

vragen? Bel 023–8 200 300, mail info@betafd.nl of twitter @baswassenberg.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken