9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

verbouwing meefinancieren?

 In Uncategorized

De verbouwing meefinancieren in de hypotheek?

Ten onrechte gaat het verhaal rond dat het sinds 1 augustus niet meer mogelijk is om een verbouwing mee te financieren. Dit is onjuist.

Voor de hypotheken boven de € 350.000,– zijn de regels nauwelijks aangepast. Een verbouwing kan mee gefinancierd worden voor de meerwaarde die dit oplevert. Is de verbouwing noodzakelijk dan kan deze geheel worden meegefinancierd. Is de verbouwing gedeeltelijk noodzakelijk en gedeeltelijk luxe, dan kan daar slechts een deel van worden meegefinancierd, meestal zo’n 70%. Dat was al zo, en dat blijft zo.

Alhoewel de regels van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) tot € 350.000,– niet verandert zijn, hebben de banken recent besloten bovenstaande regels ook van toepassing te verklaren op de hypotheken met NHG. Dus ondanks een 100% garantie van de overheid kan ook met NHG de verbouwing alleen nog worden meegefinancierd voor de meerwaarde die dit oplevert.

Omdat tegenwoordig de kosten koper vaak lager uitpakken dan 6%, is er meestal nog wel een beetje marge voor een verbouwing met wat meer luxe.

Advies: informeer vooraf wat in uw situatie mogelijk is bij een onafhankelijke intermediair.

Ik wens u een goed weekend.

Bas Wassenberg

Directeur Bèta Financiële Diensten Haarlem, www.betafd.nl

vragen? Bel 023–8 200 300, mail info@betafd.nl of volg @BasWassenberg via twitter.

 

 

 

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken