9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

verkoopverlies meefinancieren?

 In Uncategorized

Vast in je eigen huis in verband met onderwaarde?

Stel u heeft 3 jaar geleden uw eerste (starters)woning gekocht en de 10% kosten koper meegefinancierd. En stel uw wilt verder, bijvoorbeeld omdat u inmiddels samenwoont, en uw huidige woning is niet voldoende in waarde gestegen om de 10% kosten goed te maken? U zit dan in wezen vast in uw woning terwijl u groter wilt gaan wonen. Dan heb ik goed nieuws, want sinds 1 augustus jl. is hier een oplossing voor.

De kans is wederom groot dat uw geldgever niet thuis geeft, maar de nieuwe gedragscode hypotheken geeft hier wel degelijk ruimte voor. De “onderwaarde” op uw huidige woning verhuist u in feite mee naar uw volgende woning, waarbij u vervolgens maximaal 30 jaar de tijd krijgt om dit weer in te lopen. Het lijkt mij verstandig om hier een kortere periode voor te kiezen, maar verplicht is dit niet.

Herkent u zich in deze situatie, of kent u iemand die tegen dit probleem aan loopt, neemt u dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij leggen de mogelijkheden, zonder enige verplichting, graag aan u uit.

Ik wens u een prettig weekend,

Bas Wassenberg

Directeur Bèta Financiële Diensten Haarlem, www.betafd.nl

vragen? Bel 023–8 200 300, mail info@betafd.nl of twitter @baswassenberg.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken