9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Eerste hulp bij echtscheiding.

 In echtscheidingen

Als u gaat scheiden heeft u begeleiding nodig. Vaak gaat deze begeleiding in 3 stappen. De eerste stap is begeleiding op emotioneel gebied. Allerlei gevoelens (boosheid, verdriet, teleurstelling) dienen een plek te krijgen voordat er kan worden begonnen aan stap 2, de juridische begeleiding. Mediation is een goede manier om de emoties en daarmee de scheiding een plek te kunnen geven. Onze ervaring leert dat scheidingen die in gezamenlijk overleg worden afgewikkeld, soepeler verlopen. Maar ook dat beide partners na afloop met een prettiger gevoel op het scheidingstraject terugkijken en de scheiding beter kunnen afsluiten.

Vervolgens komt de juridische begeleiding. In een convenant dienen afspraken te worden vastgelegd. Dit zijn bijvoorbeeld afspraken over de woning, de alimentatie, pensioen en de boedelverdeling. Heeft u minderjarige kinderen dan dient u ook een ouderschapsplan te maken. Omdat de inhoud van het convenant en het ouderschapsplan de basis zijn van uw nieuwe toekomst adviseer ik u hier goed bij stil te staan.

Daarnaast heeft u ook goede financiële begeleiding nodig, zeg maar stap 3. Hoe staan de financiën ervoor na de scheiding. Heeft u nog voldoende netto inkomen over om de woning te kunnen blijven betalen en heeft u recht op een extra bijdrage vanuit de overheid.  Goede financiële kennis bij diegene die de scheiding begeleidt is essentieel.

“Stap 1, 2 en 3 bij De Scheidingsplanner Haarlemmermeer.”

De Scheidingsplanner is onafhankelijk en onpartijdig en helpt met het begeleiden van scheidingen. U wordt geholpen met het ouderschapsplan, het convenant wordt opgesteld inclusief de alimentatie en er wordt gekeken naar alle financiële en juridische consequenties. Door het inschakelen van de Scheidingsplanner heeft u geen advocaat nodig. Dit scheelt u in de kosten.

U kunt de Scheidingsplanner Haarlemmermeer bereiken via 023 – 205 20 10 of per e-mail op haarlemmermeer@scheidingsplanner.nl. Birgit van Greunsven en Martine Glebbeek staan voor u klaar. Aan een kennismakingsgesprek zijn geen kosten verbonden.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken