9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Ik ga scheiden, wat nu?

 In echtscheidingen

Als u gaat scheiden komt er veel op u af.

Naast het verwerken van alle emoties zijn er 3 belangrijke pijlers bij een echtscheiding. U dient een ouderschapsplan te maken (uiteraard alleen als er kinderen zijn), er moet een convenant worden gemaakt en de financiën dienen goed geregeld te worden. Denk hierbij aan de alimentatie, de hypotheek, het (partner)pensioen, lopende polissen en kapitaalverzekeringen. Goede financiële kennis bij diegene die de scheiding begeleidt is op zijn zachtst gezegd zeer welkom.

De financiële paragraaf uit het convenant is vaak het onderdeel dat zowel het meest complex is, als het onderdeel waar de meeste ruzies uit voortkomen. Als alle aspecten van de financiën duidelijk zijn en u de consequenties van de keuzes begrijpt, is het een stuk makkelijker om de verdere scheiding samen en in goed overleg te regelen. En dat heeft veel voordelen! Onze ervaring leert dat scheidingen die in gezamenlijk overleg worden afgewikkeld, soepeler verlopen. Maar ook dat beide partners na afloop met een prettiger gevoel op het scheidingstraject terugkijken en de scheiding beter kunnen afsluiten.

Onafhankelijk en onpartijdig
De Scheidingsplanner Haarlemmermeer helpt met het begeleiden van gezamenlijke scheidingen. U wordt geholpen met het ouderschapsplan, het convenant wordt opgesteld inclusief de kinder- en/of partneralimentatie en er wordt gekeken naar alle financiële en juridische consequenties. Door het inschakelen van de Scheidingsplanner heeft u geen advocaat nodig. Dit scheelt u in de kosten.

Oog voor de toekomst
Met aandacht voor de belangen van beide partijen zorgt de Scheidingsplanner voor maatwerk voor de lange termijn. Op basis daarvan stellen we een Scheidingsplan® op in begrijpelijke heldere taal. Dit Scheidingsplan® vormt de basis voor de verdere afwikkeling van uw scheiding. Zo weet u waar u aan toe bent en kunt u een nieuwe start maken.

U kunt de Scheidingsplanner Haarlemmermeer bereiken via 023 – 205 20 10. Birgit van Greunsven en Martine Glebbeek staan voor u klaar.

 

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken