9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Geld en Scheiden

 In echtscheidingen, huis, hypotheken

Elizabeth Taylor, 8 maal getrouwd en 7x gescheiden, vond zichzelf een goede huishoudster. Na iedere scheiding mocht zij het huis houden ;-). Geld en scheiden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Geld en ruzie ook trouwens.

Hoe voorkom je geruzie over geld bij, en vooral ook ná, de echtscheiding?

Helderheid over de financiën vooraf is hierbij essentieel. In elk convenant is een financiële paragraaf opgenomen met daarin o.a. de afspraken over alimentatie, pensioen, spaarrekeningen, huis en hypotheek. Vaak wordt er vergeten om de daadwerkelijk financiële gevolgen daarvan inzichtelijk te maken. Wat zijn de netto extra maandlasten als gevolg van de uitkoop van de partner en omzetting van de hypotheek van bijvoorbeeld geheel aflossingsvrij naar 50% annuïteit? Houd je nog voldoende salaris over na het betalen van de partneralimentatie (aftrekbaar) en kinderalimentatie (netto)? Welke fiscale voordelen heeft u als alleenstaande ouder?

De Scheidingsplanner Haarlemmermeer (vraag naar Birgit van Greunsven) maakt een financieel plan waarbij dit inzichtelijk wordt gemaakt. Birgit helpt ook bij het opstellen van het ouderschapsplan, schrijft het convenant en begeleidt het hele proces.

O ja, De Scheidingsplanner Haarlemmermeer doet dit voor een vooraf vastgesteld totaaltarief inclusief de griffiekosten van de rechtbank. Dan kan daar in ieder geval geen ruzie over ontstaan.

U kunt Birgit tijdens kantooruren bereiken op telefoonnummer 023 – 205 20 10. Het eerste kennismakingsgesprek is gratis.

Ik wens u een fijne dag!

Bas Wassenberg

 

 

 

 

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken