9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Starter heeft het zwaar op de huizenmarkt

 In huis, hypotheken, verzekeringen

Zaterdag 30 september is de landelijke NVM open huizen route. Tegenwoordig is dat kijken, kijken en (over)bieden in de voortuin. Starters op de woningmarkt hebben het hierbij lastiger dan doorstromers en/of beleggers.

Wat kan je daar als starter aan doen?

Zorg voor een heel goede voorbereiding op financieel gebied. Weet wat je polsstok is. Je kan strakker en met meer zelfvertrouwen bieden en bijvoorbeeld een korte periode voorbehoud financiering afspreken.

Een andere optie is om samen met je ouders een afspraak te maken bij Bèta Financiële Diensten op kantoor. Ouders met een eigen woning kunnen vaak tegen veel lagere rente lenen. Door een gedeelte bij je ouders te lenen ben je niet alleen veel voordeliger uit, maar maak je ook meer kans op je starterswoning.

Rekenvoorbeeld: de rente voor een hypotheek tot 100% van de waarde woning is beschikbaar vanaf 2,3% (10 jaar vast zonder NHG), de vergelijkbare rente voor een hypotheek tot 88% van de marktwaarde is er al vanaf 1,8%.

Een kleine lening bij je ouders kan je een fors lagere rentelast opleveren van bijna 22% (!). In dit voorbeeld houd ik rekening dat je ook aan je ouders rente gaat betalen.

Bent u een starter op de woningmarkt of heeft u kinderen in die situatie, neem dan contact op met Bèta Financiële Diensten via onze website (www.betafd.nl) of op telefoonnummer 023 – 8 200 300. De kosten van het eerste gesprek nemen wij voor onze rekening.

Bas Wassenberg

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken