9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Vanaf 1 januari 2018 is de wet beperkte gemeenschap van goederen ingegaan

 In echtscheidingen, huis, hypotheken
Wat betekent dit voor u?

Stellen die vanaf 1 januari 2018 gaan trouwen, trouwen automatisch in een beperkte gemeenschap van goederen. Dit betekent dat de bezittingen en schulden die u en uw echtgenoot in het huwelijk inbrengen, niet langer in de gemeenschap vallen. U blijft dus alleen verantwoordelijk voor de door u gemaakte schulden en bezittingen die u al had voor het aangaan van het huwelijk. Ook tijdens en voor het huwelijk ontvangen erfenissen en schenkingen blijven buiten de gemeenschap. Feitelijk komt het erop neer dat u enkel het tijdens het huwelijk opgebouwd vermogen deelt met uw echtgenoot.

Heeft de nieuwe wetgeving gevolgen bij echtscheiding?

De nieuwe wetgeving heeft (voorlopig) geen gevolgen bij echtscheiding aangezien veruit de meeste huwelijken die de komende jaren stranden gesloten zijn voor 1 januari 2018. Bij ruim 3 op de 4 huwelijken is men gehuwd in algehele gemeenschap van goederen. Dit houdt in dat bij echtscheiding al het vermogen (of schulden) moet worden gedeeld, ook vermogen dat is opgebouwd voor de huwelijkse periode.  Hierop zijn slechts beperkte uitzonderingen, bijvoorbeeld een verkregen erfenis onder uitsluiting.

Zit u in een echtscheidingssituatie? De Scheidingsplanner Haarlemmermeer kan u helpen bij het maken van goede afspraken. Heeft u vragen neem dan gerust contact op voor een gratis kennismakingsgesprek met Birgit van Greunsven. Zij kan u helpen met het schrijven van het ouderschapsplan, alimentatieberekening en het convenant. Wilt u zich eerst inlezen? Check dan onze website www.scheidingsplannerhaarlemmermeer.nl of vraag ons handige gratis boekje “Een nieuwe start” op.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken