9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Hypotheek voor de ondernemer/ZZP’er.

 In Geen categorie

Ondernemers/ZZP’ers hebben het een stuk lastiger om een hypotheek te krijgen. De meeste banken verlangen 3 jaarcijfers en nemen de gemiddelde winst van de laatste 3 jaar als inkomen. Mocht de winst in het laatste jaar lager zijn dan het gemiddelde inkomen dan telt dat lagere inkomen. Uiteraard wordt er ook gekeken naar het eigen vermogen, de solvabiliteit en bijvoorbeeld of er een schuld is van privé aan de BV.

Oplopende winst:

Er zijn banken die een stijgende lijn in het inkomen “belonen” met een gunstigere berekening van het inkomen van de laatste 3 jaar. De winst van 2015 wordt dan 3x meegeteld, 2014 telt 2x mee en 2013 slechts 1x. Hierdoor valt de gemiddelde winst hoger uit en is er meer mogelijk.

Startende ondernemer:

Ook zijn sommige geldgevers soepeler in het verstrekken van een hypotheek aan een startende ondernemer/ZZP’er. De bank stelt dan als eis dat er minimaal 1 volledig jaar aan cijfers beschikbaar is (stel 2015). Voor 2016 en 2017 zal dan een prognose moeten worden opgesteld.

Enig geduld dient u wel te betrachten. De drukte in de markt zorgt voor achterstanden bij de geldverstrekkers. Een eerste afspraak met Bèta kan gelukkig wel op korte termijn en is zonder kosten en zonder verplichtingen. Probeer ons uit en maak een afspraak via 023 – 8 200 300.

Ik wens u een goed weekend,

Bas Wassenberg

 

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken