9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Wel of niet oversluiten van de hypotheek?

 In Geen categorie

Wanneer is nu het juiste moment om de hypotheek over te sluiten? Een belangrijke factor hierbij is de einddatum van de huidige rente vaste periode. Hoe korter deze periode, hoe lager de boete. U doet er goed aan om bij uw geldgever een gratis “pro forma aflosnota” op te vragen. Binnen enkele dagen weet u hoe hoog de boete is om van uw huidige rente af te komen.

Vervolgens kunt u tegen de extreem lage rente tarieven van vandaag (10 jaar vanaf 1,8% en 20 jaar vanaf 2,6%) uw hypotheek voor een langere periode vast zetten. Switcht u van geldgever, dan zult u langs de notaris moeten. Vaak verdient u deze extra kosten terug omdat u kunt kiezen voor een scherpere rente dan uw huidige geldgever u aanbiedt.

Aflossingsvrije hypotheek behouden?

Bij het oversluiten van de hypotheek naar een andere geldgever kunt u uw huidige hypotheekvorm behouden, ook uw aflossingsvrije hypotheek. Tegelijkertijd heeft u de mogelijkheid om enige aanpassingen te doen. Veel mensen grijpen de lagere lasten aan om bijvoorbeeld een deel van de hypotheek versneld af te lossen.

“Op deze manier maakt u slim gebruik van de lage rente.”

Boete oversluiten hypotheek aftrekbaar.

Wist u dat alle kosten die u maakt om uw hypotheek over te sluiten aftrekbaar zijn? Niet alleen de boete, maar ook de notariskosten, advieskosten en eventuele kosten voor het taxatierapport. Afhankelijk van uw inkomen krijgt u tot maximaal 50,5% terug van de belastingdienst.

Ik wens u een goed weekend,

Bas Wassenberg

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken