9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Boeterente en kosten oversluiten hypotheek aftrekbaar

 In hypotheken

Alle kosten die u maakt voor het oversluiten van de hypotheek zijn fiscaal aftrekbaar. Dit jaar nog tot maximaal  51% fiscaal voordeel.

Bij het oversluiten van de hypotheek naar een andere geldgever kunt u uw huidige hypotheekvorm behouden, ook uw aflossingsvrije hypotheek. Tegelijkertijd heeft u de mogelijkheid om enige aanpassingen te doen.

Uw rentelasten zullen fors dalen. Een halvering (!) van uw rente is niet ondenkbaar. De rente voor 7 jaar vast is er al vanaf 2,1% en 10 jaar vast al vanaf 2,5%. Ook voor hypotheken zonder Nationale Hypotheek Garantie. Veel mensen grijpen de lagere lasten aan om bijvoorbeeld een deel van de hypotheek versneld af te lossen.

Op deze manier maakt u slim gebruik van de lagere lasten. Lagere hypotheeklasten op pensioendatum compenseert dan mooi het lagere pensioeninkomen.

Wanneer is nu het juiste moment om de hypotheek over te sluiten? Een belangrijke factor hierbij is de einddatum van de huidige rente vaste periode. Hoe korter deze periode, hoe lager de boete. U doet er goed aan om bij uw geldgever een gratis “pro forma aflosnota” op te vragen. Binnen enkele dagen weet u hoe hoog de boete is. Maak daarna direct een afspraak met ons, ook hier zijn geen kosten aan verbonden.

Switcht u van geldgever, dan zult u langs de notaris en de adviseur moeten. Vaak verdient u deze aftrekbare kosten terug omdat u kunt kiezen voor een scherpere rente dan uw huidige geldgever u aanbiedt. Bij het switchen van geldgever wordt er naar uw huidige inkomen gekeken. De financieel adviseurs van Bèta Financiële Diensten brengen meteen ook uw pensioeninkomen in kaart en kijken of uw overlijdensrisicoverzekering en/of verzekeringspakket voordeliger kan.

Bel gerust voor een afspraak 023-8200300.

Ik wens u een goed weekend,

Bas Wassenberg

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken