9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Mooi moment om te verhuizen?

 In hypotheken

De huren stijgen, de rente daalt en de huizenprijzen zijn nog lang niet op het oude niveau.

De huidige huurder/starter is hiermee van toekomstige huurstijgingen af en bouwt vermogen op binnen de hypotheek.

De doorstromer kan bij verhuizen bijna altijd de huidige (hoge) rente laten voor wat het is en de hypotheek vast zetten tegen de enorme lage rente van vandaag. Denkt u hierbij aan 10 jaar vast vanaf 2,5% of 7 jaar vast vanaf 2,1% (tarieven 13 maart).

Wist u dat een doorstromer op de woningmarkt de “oude” rechten behoudt op zijn hypotheek voor wat de hypotheekvorm betreft. U kunt verhuizen met behoud van uw (bank)spaarhypotheek en/of uw aflossingsvrije deel (tot maximaal 50% van de waarde woning).

Alleen het deel dat u extra leent t.o.v. uw huidige hypotheek dient u annuitair of lineair af te lossen. Hier mag u dan wel weer opnieuw 30 jaar over doen, ongeacht uw leeftijd. Informeer naar uw opties.

Door de extreem lage rente kan het zomaar zo zijn dat de droomwoning in beeld komt tegen lagere lasten dan u gewend bent. Er zijn echter meer voordelen. De overdrachtsbelasting is definitief naar 2% (was 6%) waardoor de kosten koper een stuk gunstiger uitvallen dan voorheen.

Tot slot is het in bijna alle gevallen mogelijk een eventueel verkoopverlies mee te financieren en de rente over dit deel is voor 15 jaar fiscaal aftrekbaar. U krijgt dus 15 jaar de tijd om uw verkoopverlies weg te werken.

Informeer bij Bèta Financiële Diensten (023-8200300) wat uw mogelijkheden zijn. U zult verrast zijn hoe gunstig dit voor u uit kan pakken. Aan het eerste gesprek zijn geen kosten en geen verplichtingen verbonden.

Ik wens u een goed weekend,

Bas Wassenberg

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken