9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Goed moment voor starter èn doorstromer op woningmarkt!

 In hypotheken

De starter op de woningmarkt profiteert op dit moment van de lage hypotheekrente (bijvoorbeeld 10 jaar vast vanaf 3,15%) in combinatie met de gedaalde huizenprijzen. Er zijn echter meer voordelen. De overdrachtsbelasting is definitief naar 2% (was 6%) waardoor de kosten koper een stuk gunstiger uitvallen dan voorheen. De starterslening is nog volop verkrijgbaar en er is dit jaar nog een verruimde vrijstelling voor schenkingen. Een “cocktail” van bovenstaande voordelen kan een prettige mix worden. Informeer daar naar bij Bèta Financiële Diensten.

De doorstromer heeft aan de ene kant last van de gedaalde huizenprijs, maar wint dit (deels) weer terug op de volgende woning. Daarnaast behoudt de doorstromer de “oude” rechten op zijn huidige hypotheek. De hypotheekvorm, bijvoorbeeld aflossingsvrij, spaar- en bankspaarhypotheek, mag worden meegenomen naar de volgende woning èn naar een andere geldgever. Alleen het extra deel dient annuïtair of lineair afgelost te worden. Hier mag u dan wel weer 30 jaar over doen. Tot slot is het in bijna alle gevallen mogelijk een eventueel verkoopverlies mee te financieren en is de rente over dit deel voor 10 jaar fiscaal aftrekbaar (let op; ook dit is een tijdelijke maatregel ).

Informeer bij Bèta Financiële Diensten (023-8200300) welke ingrediënten u kunt gebruiken voor uw ideale cocktail. U zult verrast zijn hoe gunstig dit voor u uit kan pakken.

Ik wens u een goed weekend,

Bas Wassenberg

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken